Ola de novo!
Hoxe queremos compartir con todos vós o ben que o pasamos a última semana do primeiro trimestre, en concreto cos alumnos de Restauración.
Invitaron aos demais nenos e nenas do centro ao taller de cociña para que puidésemos ver a elaboración diferentes receitas de postres navideños.
Mirade o ben que o pasamos!
Dende aquí queremos dar as gracias a Bea, a profesora, e aos alumnos de Restauración por este magnífico traballo!
A continuación podedes ver as receitas dos postres que fixeron:
BUÑUELOS DE MAZÁS
INGREDIENTES:
- Mazás 2 unidades
- Fariña 75 gr
- Leite 1 dl
- Fermento en po ½ cullerada
- Ovo 1 unidade (separar a xema e a clara)
- Azucre 100 gr
- Aceite para fritir
ELABORACIÓN:
- Mesturamos ata que teñamos unha masa fina e sen grumos, a fariña, o fermento, a xema do ovo e 75 gr de azucre. Deixamos repousar.
- Mentres, batemos a clara ao punto de neve e mesturámola coa masa, axudándonos dunha espátula e con movementos suaves e envolventes.
- Pelamos as mazás e cortámolas en anacos regulares de 2 cm aproximadamente. Pasámolos anacos por fariña e a continuación sumerxímolos na masa e fritímolos en aceite quente ata que estean dourados.
- Cando estean dourados retirámolos e espolvoreamos con azucre.
ESTRELIÑAS DE NADAL
INGREDIENTES:
- Fariña 400 gr
- Manteiga 100 gr
- Aceite de oliva 100 ml
- Azucre 2-3 culleradas
- Fermento en po 1 cullerada
- Pel do limón relada
- Un puñado de améndoas picadas
- Canela en po
- Un chisco de sal
ELABORACIÓN
- Mesturar nun recipiente fondo a manteiga co azucre e a sal,incorporamos a fariña, o fermento e a pel do limón relada. O aceite serviranos para axudarnos a amasar mellor e ir unindo os ingredientes ata lograr unha masa compacta, un pouco areenta, pero que se despegue do recipiente. A última hora, engadimos as améndoas e integrámolas na masa.
- Collemos anaquiños da masa e damos forma de estrelas do tamaño que prefiramos. Colocámolos ben separados entre eles, sobre unha bandexa de forno cuberta de papel.
- Cociñamos as estrelas no forno prequecer a 150 ºC durante uns 30 minutos ou ata que estean dourados. Deixámolos arrefriar sobre unha reixa e espolvoreamos con azucre e canela.
LARANXIÑAS CON CHOCOLATE
INGREDIENTES:
-
Laranxas 8 unidades
-
Azucre 600gr
-
Limón 2cl
-
Auga 80cl
-
Chocolate negro de repostería 230grs
ELABORACIÓN:
1. Cortar cada laranxa en metades.
2. Poñelas nun recipiente e cubrilas de auga e unhas
gotas de limón.
3. Ferver 10 e reservar.
4. Coa auga de cocción engadimos o azucre e facemos un
almíbar onde deixaremos repousar as laranxas.
5. Limpar a parte branca.
6. Facer tiriñas.
7. Secar e bañar en chocolate.
PIRULETAS DE CHOCOLATE
INGREDIENTES:
- Chocolate
- Améndoa
- Lacasitos
- Laranxa relada
ELABORACIÓN:
1. Fundir o chocolate.
2. Estendelo no molde e espolvoreamos coa gornición
que queiramos.
3. Arrefriar e desmoldar.
Ningún comentario:
Publicar un comentario